Vuxen?!

Det är mycket att hålla ordning på!!

Kom på i slutet av förra veckan: shit!! Jag måste ju anmäla mig till a-kassan?! Eller?! Jo naturligtvis.. Tur att jag kom på de nu när det vara gått en vecka.. Så i morse skickade jag in allt som behövdes - tack för att de var elektroniskt!

Nu har jag ju fått legitimationen på papper iaf från Socialstyrelsen.. känns skönt!! :) Så jag visade chefen de förra veckan, för det skickas och sparas i en databas någonstans.. Så nu väntar jag ivrigt efter mitt ID-kort.. så jag kan komma in överrallt själv.. och så jag kan börja träna i Landstingets lokaler gratis :D

Som sagt, mycket att hålla reda på.. Ja, nu börjar en ny arbetsvecka.. en rätt skön en i och för sig..
Börjar med en kväll idag, sen för jag tisdag-torsdag dag. Var meningen att jag skulle göra korthelg men jag fick ta bort lördag eftersom vi ska upp på dop då så jag gör även söndag dag denna vecka.. men helt OK! :)



Helgen har varit lugn och fin.. började Lördagen med att dra ut till IKEA med min goa gravida Hanna ♥. Fikade och shoppade lite.. blev några småsaker för min del :) Sen var de hockey hemma i tv sofffan med honey och Lovet som var här.. såg henne inte så mycket för hon var iväg på en kurs under helgen, så de blev på kvällarna men de är alltid lika trevligt att ses :) Åker förbi där på Lördag oxå efter dopet..
.
.
Ni får ha en trevlig vecka så hörs vi!

Puss & Kram

En vecka har gått..

.. på min inskolning på avd. 5..
.
Jag måste säga att de känns lite coolt att arbeta som sjuksköterska :D
.
Det känns så meningsfullt.. att hjälpa andra människor.. och att jag äntligen får göra saker helt självständigt (även om jag har min handledare som stöd) känns väldigt skönt!
.
Men det är mycket att tänka på.. det värsta är nog alla instanser och andra personer (sjukgymnaster, arbetsteapeuter, distriktsköterkor m.m) som ska samordnas kring patienten  - och få ordning på det för det lär vi oss inte på utbildningen..
.
Men det ger sig väl med tiden.. bara man får igång tänket! :)
.
.
Men det är väldigt roligt men samtidigt är jag helt slut efter en vecka nu.. 5 dagar.. ska bli skönt med lite ledighet nu, två dagar :)

Starten på ett nyare o lättare liv..

Vi har beställt hem lågenergipulver med olika smaker, soppor som vi tänkte äta till middag och chokladpuddig :)
.
.
(Igen, jag vet) Men denna gång är en aning annorlunda, jag tänker inte gå in på djupa detaljer men ni som känner oss vet vad jag pratar om :) Så idag startade både jag och honey med Modifast.. lågkaloripulver som vi ska dricka 4 gånger per dag i stället för att åta.. Daniel kör stenhårt i 3 veckor och jag tänkte köra ca 2 veckor.. och eftersom jag ska börja arbeta på allvar nu så kanske jag lägger in en riktig lunch när jag arbetar..
.

Igår morse åkte jag till mamma för att scarpbooka lite.. Fick idén av Sandra att göra tack korten för min examen.. Så vi började igår.. en kväll till så är de nog färdiga :)
.
Vi satt mellan kl 10 - 15 :) Det tar tid, och jag är ju så noga så jag kan ju inte hålla mig.. vill det ska vara skitsnyggt!
.
.
.
.
.
Jag och mamma hjälptes åt..
Hon har ju hållt på i många år så det är som att sitta där med en lärare.. :) Mycket roligt!


Under veckan är det 5 dagar på jobbet som gäller:
Måndag: 13:30-22:00
Tisdag: 06:45-15:30
Onsdag: 13:30-22:00
Torsdag: 13:30-22:00
Fredag: 06:45-15:30
.
.
Tisdag kommer en vän ifrån Sysslebäck hit med sin son och vi ska gå på Färjestad - Linköping.
.
Och på Fredag kommer Therese från torsby och ska sova här ett par nätter :)
.
.
Ha en trevlig vecka!
Pöss /S ♥

Den som väntar på nåt gott..

.. väntar tydligen aldrig för länge.. hehe :)
.
Jag vet att jag skulle uppdaterat för typ en vecka sen men.. *hostar* men nu så ;)
Ska jag vara ärlig så satt jag i flera timmar med uppladdningen på FB och jag vet att denna sidan är offentlig för alla som har adressen och att jag har så bara mina vänner kan se på FB MEN jag orkar inte lägga in så många bilder till, så jag lägger in ett litet urval till så får de som är intresserade titta på min FB..
.
.
En vanlig förmiddag i poolen ;)
.
.
Roomservice (som inte kostade någonting extra) :D
.
.
Hotellets temel där de offrade mat o frukt, tände rökelser..
.
.
Stranden..
.
.
Peppe´s bodega!
.
.
Maten från menyn :D Underbart gôtt!
.
.
Jag och honey på stranden, solnedgång! ♥
.
.
Från utflykten till Phi phi Islands.
En av Phi phi Islands..
.
.
.
.
.
.
Phuket Zoo
.
.
.
.
Fanns många fina orkider..
.
.
Så hittade vi Starbucks i Kata Beach, de godaste kaffet vi druckit!
.

Så har jag hunnit med och varit på jobbet två dagar, gått med en USKa för att få se avdelningen och sen blev det två dagars utbildning på Karolinen..
Till veckan drar det igång, 8 veckors inskolning som sjuksköterska ;)
Känner sig rätt vuxen när man får börja med att lägga schema, ta kort inför sitt legitimationskort, skriva på avtal och gå på månadslön direkt.. väldigt roligt och spännande!! :) Och LÖN!!! ;)
.
.
Har hunnit med att träffa goa vänner som jag saknat under våra veckor i Thailand.. :)
.
Nu ska vi fortsätta vår dag hem till moder och Bertil..
.
.

Thailand resa 2011,

Jajamen! Jag hade en "slappdag igår".. Strosade omkring i morgonrock, vi packade upp resväskorna efter de fått stått ute på balkongen över natten.. började tvätta.. åt mat.. kollade på tv/dator.. Men nu ska jag ge en uppdatering, efter två veckor i exotiska Thailand ;) Vi tar de ifrån början!
.
.
Efter bussresa ifrån karlstad var det dags att sätta sig i flygstolen och flyga i 10 timmar och 45 minuter :)
Kan säga att jag höll på o krevera efter 5 timmar för mitt knä mådde inte bra och jag kunde inte sova pga. det men de gjorde resten av sällskapet - tack o lov för 3-4 filmer i rad!! :D
.
.
Vi landade typ 05 Thailands tid.. Då hade vi varit på resande fot i ca 18 timmar men de var bara att börja om på ett nytt dygn.. hehe.. Men man var så exalterad att de faktiskt gick ändå.. Stod i kö på flygplatsen en timme och sen tog de en timme i buss till hotellet.. vi bodde i Karon Beach!
.
.
Detta är vårt hotellrum.. Dörrarna som sitter på väggen är in till badrummet, så där kunde man öppna så kunde Daniel prata med mig medans han låg i badkaret, eller kolla på tv samtidigt.. haha :)
.
.
Det bästa med allt var ju att på varje uteplats kunde man hoppa direkt i poolen och i poolen fanns två "stolar" som man kunde sitta på.. härligt!
.
.
.
.
Detta är en av de större poolerna, i vänster hörn är en av barerna (i vattnet).
Här brukade vi ligga alla 6 st samtidigt för att kunna vara på samma ställe..
.
.
.
.
.
Piña colada gick stenhårt där nere.. sååå god :) Plus alla färska smoothies och all färsk frukt.
.
.
.

To be continued (under dagen)
Frukost time!!
♥ Glad alla hjärtans dag! ♥ ♥ ♥

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0