Ett nytt år.

Hur ska man sammanfatta 2010?

Bästa: Att jag blir färdig legitimerad sjuksköterska och har ett arbete! (även om vi examineras jan 2011 :D )

Sämsta: Att vi fortfarande bort kvar i lägenhet.

Nytt: Att jag lämnar 3 år som student bakom mig och börjar arbeta, att livet äntligen börjar där framtiden förhoppningsvis består av sparande till hus, barn och fast arbete :D (inga dåliga planer här inte)

Världen & Sverige:

28 mars – Den svenska biltillverkaren Volvo Personvagnar säljs till kinesiska Geely Automobile.
19 augusti – USA:s sista stridande soldater lämnar Irak.
7 september – Den svenska TV-kanalen ZTV läggs ner och ersätts av betalkanalen TV10.
19 september – Sverige hålls val till riksdag, landstingen och kommunerna. Den sittande borgerliga regeringskoalitionen Alliansen blir det största blocket, men får inte egen majoritet. Sverigedemokraterna blir för första gången invalda och får en vågmästarroll iSveriges riksdag, som därmed för första gången får åtta partier.
13 oktober – De 33 gruvarbetare, som har suttit instängda 600 meter under marken i den chilenska San José-gruvan sedan gruvan rasade den 5 augusti blir alla räddade, genom att hissas upp med hjälp av en kapsel genom ett specialborrat hål.
11 december – En självmordsbombare spränger en bil och sig själv i centrala Stockholm.

Karlstad: Utematchen mellan Färjestad och Frölunda som vi tog hem!!!
Det var en liten sammanfattning iaf! Som ni ser kommer nog 2011 att bjuda på mycket spännande - det känner jag på mig..
.
.
Vi börjar ju med att åka till Thailand den 28 januari! Kan inte bli en mycket bättre start.

Ha ett trevligt nyårsfirande nu för det ska vi ha!

Raketerna, maten och skumpan är på plats! Kl 18:00 Kommer Sandra & Rikard..
GOTT NYTT ÅR!

Ledig vecka.

Det är lyxigt att vara ledig en hel vecka! :) Har avnjutit den med vänner och familj!
Och ikväll ska jag med Daniel i lastbilen, vi ska snart åka.. ska bara koka lite kaffe först! De lär behövas.. :D
.
.
Igår var jag hemma hos Hanna & Fredrik och kollade på hockey.. vi vann med 4-0 vilket kändes helt underbart - nu ligger vi två i tabeller.. imorgon är nästa drabbning.. den får jag väl kolla på själv.. :(
De har fått så fint i sitt hem nu så.. :) Det är inte mycket kvar att renovera nu! Vill oxå ha hus...!
.

Idag träffade jag Linda ute på stan o fikade.. sen var hon mer mig hem till Fillan o höll henne sällskap ett tag..
Imorgon ska jag ta tag i alla julgrejer här.. bäst o passa på medans man är ledig.. låter gardinerna (kanske) sitta uppe och stjärnorna och stakarna.. tills efter nyår iaf! :)
.
.
Det är synd att det är så kallt ute.. annars skulle man passa på o vara ute mer.. de blir mest mys hemma o sittande framför TV och dator.. får väl fyrkantiga ögon snart! ;)
.
.
Härligt för Mamma & Bertil som är i Mexico nu, 20-35 grader varmt!!
.
.
MEN NU ÄR DET MINDRE ÄN EN MÅNAD KVAR TILLS VI ÅKER TILL THAILAND!!!
Härligt!


Förresten; vad ska alla folks göra på nyår?!
Ha de gött!
/S ♥

Slaget om väst.

Här står vi snart!

Nu jävlar tar vi dem ikväll pojkar!! :)


Vi ses ute i kylan.. På med mössan o halsduken! :)
HEJA FÄRJESTAD!!!!!

Vilket julfirande!

Julen har bestått av mycket god mat och godis, mys med familjen och många fina klappar.. perfekta ingredienser för julen! Vi firade ju julafton hos pappa.. där det bjöds på de första klapparna o julmaten ..
Sen i förmiddags åkte vi hemöver mot karlstad och hem till Mamma & Bertil för nästa julfirande :D Med ännu mera mat och klappar! Myyyyys..
Klapparna blev till slut:
  • Pengar: Svenska och Bath till thailandsresan
  • Trisslotter
  • Glasängel och ljuslykta med änglar
  • Liten tomte
  • Kortsordsbok
  • Mobilskydd i limegrönt silikon
  • Presentkort på IKEA
  • Pandora smycke
  • Viglas från Orrefors
  • Stegräknare
  • Sängkläder
  • Knivset
  • Tvättmaskin + en årsförbrukning av tvättmedel
  • Uggs från Replay
  • Tunika
  • Digital nyckelring för bilder
  • Två fina prydnadskuddar
  • Kokbok
  • Stickde vantar
Det har varit en fantastisk jul!!! :D Mycket nöjd! Tack alla underbara för presenterna..
S ♥

Julafton.

Äntligen är det julafton :D Roligt med paket och så underbart gött med julmat o julgodis! :D


God Jul!


I onsdags gjorde jag sista kvällen på praktiken innan julledigt..
Så igår morse åkte jag buss upp till pappsen.. så igår klädde vi granen och la alla klappar på plats.. sen på kvällen spelade vi förstås bingo på uppesittarkvällen.. se slutade med tre nya lotter inför nästa bingolotto! Hade suttit fint med kontantvinster på 25 000 eller 50 000 kr men icke!!


Nu väntar jag på tomten! :D Värre än ett barn på julafton men först ska de ju tittas på Trolltyg i tomte skogen kl 13:00.. jag älskade det när jag var liten så vi får se om jag tycker det är lika bra nu :)
Daniel är ju påväg upp nu oxå.. ska bli kul när han öppnar sin julklapp från mig.. de är såååå bra!! :D


Nu får det nog bli lite kaffe.. har nästan precis ätit tomtegröt med skinksmörgås o senap.. :D


GOD JUL på er!
/S ♥

Snötider.

.
Det snöar och snöar... de är mysigt när man sitter inne men inte när man ska gå ut och bli alldeles blöt :D
Hemma hos pappa har det bara kommit mer och mer och aldrig smält bort så där blir det en riktigt vit jul..
.
.
Det var ju meningen att jag skulle haft bed-side examinationen idag men när jag kom dit idag, 06:30 och var riktigt taggad så var handledaren sjuk som skulle examinera mig!!!! Satan !! Så jag fick hänga med en annan ssk under dagen då min handledare skulle göra kväll.. surt sa räven! Jag som hade laddat så inför de.. nu blir de på tisdag i ställe.. håll tummarna för mig :D
.
.
Veckan har gått i vilans och arbetets tecken.. har inte gjort så mycke mer.. har egentligen några julklappar kvar men jag vet inte vad jag ska köpa bara.. men men.. de ger sig väl till veckan!
.
.
Imorgon ska vi upp till Sunne och äta julbord med pappa med familj.. kl 13.00 ska vi vara där.. det är nog vad helgen har att erbjuda.. skönt att bara ta det lugnt.. titta på nån bra film på tvn eller så.. Ikväll blir det nog Gladiator för hundrade gången :)
.
.
Ska betalar ena biljetten till Thailand nu oxå.. fattar inte att vi åker snart!! Två veckor av drinkande, svettningar och badande.. Mmm härligt !!
.
Ha en trevlig helg!
/S ♥

Sista praktiken.

Den är under full gång och det verkar vara en väldigt trevlig avdelningen där jag är nu :D Alla är snälla och hjälpsamma och tiden kommer nog ticka iväg och rätt som det är, är vi klara!
Vi är fyra studenter där samtidigt så de är lite sköj med sällskap! :D
.
.
Fredagen den 17/12 kl 06:45 kommer jag ha min Bed-side-examination!
Det är väldigt snart!! Går egentligen 6 pass bara innan de smäller, men jag har lagt in någon extra så de inte ska kännas så snabbt på.. Då får ni hålla tummarna för mig!
.
.
Nu går jag en kväll och en dag, sen är det helg! På lördag ska vi ju på julbord med Daniels jobb.. man gör inget annat än äter på jul.. :) Men men.. De ska bli sköj iaf!
.
.
Jag skrev de på facebook igår att det är en väldig omställning att komma från kommun till landsting, man sitter mest och diskuterar och pratar igenom allt på kommunen och kanske besöker en till två patienter dagligen, ibland kanske ingen och nu så springer man omkring städigt men man vänjer sig ju.. de är ju roligt att få ta upp allt de praktiska igen.. :D


Ja då var det snart dags igen att åka bort till CSK.

/S ♥

Andra advent.

Idag har vi fått tända andra ljuset..
.
.
Det är så mysigt med alla levande ljus såhär i vintertid ♥
Igår eftermiddag hade vi middagsbjudning här hemma! Svärfar & Anneli var här och vi bjöd på oxfilé i ugn med råstekt potatis med vitlök och murkelsås, tillsammans med vin, vitlöksbröd och sallad.. De var jättenöjda och de var vi med.. till efterrätt under tiden hockeyn spelades åt vi blåbärspaj med vaniljsås. Vi åt oss proppmätta alla fyra!
.
.
I förmiddags åkte jag ut på en shoppingrunda - skulle köpa en julklapp till vännen.. jag visste ju redan vad jag skulle köpa så de gick ju fort men de är så roligt när man kommer på nåt riktigt bra och vet att de som öppnar kommer bli nöjda och glada!! :)
.
.
Annars var jag in till mamma & Bertil på förmiddagskaffe.. sen har det varit en lugn söndag, de enda jag har gjort idag är att dammsuga.. fanns god mat efter igår så ingen matlagning har de blivit idag heller.. GÖTT!
Snart kommer Hanna & Fredrik och håller mig sällskap under kvällen när vännen jobbar.. De var länge sen de var hit - ska bli väldigt trevligt!
.
.
Imorgon är det introduktionsdag på avd. 6 på CSK.. ska bli otroligt spännande!
Blir en mjukstart med intro på förmiddagen och så gör jag kväll på tisdag.. Ska bli skönt att få börja ronda, dela mediciner och rapportera igen! Det som göra att de pirrar lite extra i kroppen :) Ta lite blodprover, sätta lite perifera venkatetrar o.s.v. :D
.


Ha en fortsatt trevlig andra advent.
♥ ♥ ♥

JAAAAAAAA !!

JAG KLARADE SLUT TENTAN!!
Fy fan vad jag är bra !! :D


Detta firades genom att få en flaska champagne!

Sista dagen på KAU?

I morse presenterade jag och min grupp vårt arbete om nutrition på utbildningens sista seminarium för halva klassen! Nu är det bara ett seminarium kvar och det är ute på praktiken med vår basgrupp på 8 personer..
Kan knappt fatta de?! Vi fick väldig bra respons av lärarna "Det kändes som det stod sex stycken kollegor där framme - ni har verkligen kommit in i sjukskötersketänke!" Wiiihhiiiii!
I eftermiddag hade vi utbildning i barn HLR, riktigt intressant att få lära sig de..


Jag var nog i chocktillstånd igår när jag bloggade.. kan inte fatta att jag fått mig arbete.. och jag trodde inte det skulle vara så "lätt", jag hade nästan ställt in mig på att bli arbetslös först.. :D Ibland överraskar livet en rejält!

Jag är väldigt trött efter två intensiva dagar med många olika känslor.. för samtidigt försvinner tryggheten man har i klassen nu om ett par månader.. och imorgon får vi reda på det stora tenta resultatet. Nu känns de pressande eftersom ja ska börja arbete - tänk om de går åt pipsvängen?!
Men varför skulle det göra de? :D Vi får se imorgon eftermiddag!!
.
.
Imorgon ska jag soooooova ut.. sen ut o jaga de sista julklapparna tänkte ja.. umgås med några goa klassisar för att hålla tankarna borta från tentaresultatet!
.
.
lördag ska vi bjuda Svärfar & Anneli på middag, innan vi kollar på hockey, mys ♥
Ikväll ska jag oxå se på hockey förstås..
.
.
Ha en trevlig kväll!
S ♥

Jag har fått arbete!!!

http://nathaliegustavsson.blogg.se/images/2010/skterska_1_104548472.png

Jag har fått jobb!!!


Jag kan knappt fatta de!! Jag var till avd. chefen på 5:an förut.. och satt o pratade med henne en halvtimme.. hon berättade om avdelningen och jag frågade lite o sen fick jag förklara varför jag var intresserad av kirurgi o.s.v..

Och sen när vi var klara så så hon: Ja du kanske vill gå hem och fundera?

Jag tänkte bara NEJ de finns inget att fundera på!! :D Så vi bestämde att jag skulle börja den 14 februari efter jag kommit hem ifrån Thailand!! Är överlycklig!

 

Ikväll ska de firas!!

Pusshej!

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0