Arbete?!

Igår träffade jag Elinore som jag arbetade med i sommar.. hon var med mig ut o handlade lite julklappar, sen kom mamma & Sandra förbi under tiden oxå..
Sen när det hade lugnat ner sig lite här.. jag hade packat in julklapparna och vi hade gjort middag och ätit - satte jag mig vid datorn och kolla mailen.. då hade jag fått ifrån avdelnigschefen på avd. 5 på CSK (mag-tarm):
.
.
Hej Susanne!
Vi har suttit tillsammans och tittat på behovet av sommarvikarier. Som det ser ut behöver vi ett antal till oss här på kirurgen avd 5. Är du fortfarande intresserad?
Skulle isåfall vara trevligt att få träffa dig ochg prata lite mer.
Hör gärna av dig!

Jag blev så GLAD att jag dansade här hemma.. sprang upp och berättade för Daniel!! :D
Så imorse när jag kommit upp ringde jag upp henne och vi bestämde att jag skulle komma dit imorgon kl 14:00.. Spännande!!! :D

Ikväll är de hockey igen - en spännande match mot Linköping som inte blir på plats tyvärr.. logen var upptagen!! Men nu på förmiddagen ska jag träffa Hanna - känns som de var hundra år sen!

Ha en trevlig dag!
♥ ♥ ♥

Första advent.

Visst är de mysigt att få tända första ljuset i adventsljusstaken och de ligger snö ute?! Alla stjärnor och stakar lyser.. Ja de är härligt, de känns väldigt bra att snön är här för att stanna nu när de har varit så mörkt.. annars är jag ingen älskare av snö men i början är de helt ok :D

Idag ska jag & Daniel med Mamma & Bertil till Apertin och äta vårt första julbord kl 13:00.. de ska bli otroligt gôtt med julmat! ♥ Vännen jobbar natt och börjar runt fem, då tänkte jag åka hem till moder och spela Bingolotto under kvällen - så jag har nåt att göra :D

Veckan som kommer ska vi vara inne i skolan men saken är den att de enda som är bokat är torsdagen med seminarium och Barn HLR så jag ska träffa min basgrupp en dag under veckan oxå annars är jag ledig! :) Gött mos!
Hoppas på att få vara i logen på hockeyn på tisdag, Bertil är utomlands och om de har den borde de inte vara några problem - tänkte bjuda med några hockey intresserade vänner då ♥
Ha en mysig första advent nu alla läsare!


Myyyyyyyyys riktigt ihop kurade i soffan med glögg o lussekatter ikväll!


♥ ♥ ♥

Jul förberedelse.

Då var den Nationella Kliniska Slut Examinationen gjord då..
Ja hur gick det då?!
Ska jag vara ärlig så vet jag inte.. känner mig fri i alla fall och de är en go känsla! :D

Hoppas självklart på ett G!

.
.
Under helgen var vi uppe i dalen hos Pappa & Birgitta & Farmor!
Tog de lugnt, fixade med bilen, jag var o hälsade på Sandra A.. hockey...
Ja lite allt möjligt.. och mycket snö var det.. blev mindre o mindre när vi åkte neröver.. Men på Kronoparken har vi nog lite mer snö än i stan :)
.
.

Till helgen blir det julbord! På Apertin med Mamma & Bertil.. ska bli gött! Sen tänkte vi gå på bio: Harry Potter :D Nån som vill hänga på är de bara att säga till! :)
.
.
Denna vecka är sista veckan i Kristinehamn, vi är två studenter där och imorgon är sista dagen: då ska vi bjuda på morgonfika med kaffe, glögg, lussekatter och pepparkakor.. Har även köpt en present till min handledare som har varit helt fenomenal!
Var hos Mamma igår och bakade lussekatter.. Det var gjort på två timmar :D Perfekt!
.
.
Idag slutade jag tidigt, var hemma kl 14.. då var det bara att kavla upp armarna och börja adventstäda.. och sätta upp julgardiner.. det var skönt att få de gjort! Sätter upp adventljusstakarna o stjärnorna till helgen.. skönt att inte behöva göra allt på en gång :)
.

Julstämning i köket! ♥
.
.
Mamma & Bertil var här på fika oxå.. plus att jag har förberett mig lite inför "redovisningen" av uppsatsen imorrn för DSK i Krisitnehamn, vi gör sista dagen imorrn så vi ska bjuda dem på jul fika! Med lussekatter, pepparkakor, glögg o kaffe :D

Check!


Då var snart första praktik perioden över:
  • Seminarium (för två veckor sen) 
  • Halvtidsbedömning 
  • Läkemedels genomgång 
  • Portfoliouppgift (idag) 
  • Heltidsbedömning (idag) 
Det är helt sjukt vad tiden går fort!
.
Idag hade jag min första riktiga delegering.. det kändes skumt?! Men det gick riktigt bra! :) Hade genomgång om hygien, signeringslistor, waran behandling, olika mediciner, förordningar som gäller, dosetter, apodos o.s.v. :D Portfolio uppgiften och heltidsbedömningen var både jag och adjunkten nöjd med! ;)
.

Imorgon fick jag ledigt för att förbereda mig inför tentan som är på fredag.. Ohhh slutspurt! Åker hem till Sandra imorgon bitti och gör lite summering ihop! Känns nog lite lugnare då..
Ska även fixa Fars dags present - vi åker ju upp över på Fredag till pappa..
.

Till veckan är de sista veckan i Kristinehamn.. Känns lite ledsamt, min handledare är en klippa! Har lärt mig väldigt mycket av henne och kommer att ha stor nytta av hennes råd! ♥
.

Veckan som kommer ska jag inte sitta i lägenheten nåt.. haha :) På ett vis har det varit bra att vara ensam (Daniel har jobbar väldigt mycket de sista två veckorna) så jag har kunnat koncentrerat mig på läsandet men det har samtidigt varit lååååångtråkigt så då ska jag åka runt o göra "hembesök" :D


I´m back!

/S ♥

Behandling.

Nu har jag varit hos läkaren..
Fick akut tid när jag ringde imorse..
.
.
När jag kom dit ville han aspirera ut vätskan för han kände att det var väldigt mycket där inne.. Eehhhhh... ja visst! Han fick ut 25 ml!!! Och det ska normalt vara 2 ml ledvätska i knät.. sen fick jag även kortison + smärtlindring injicerat.. jag HOPPAS kortisonet gör att de sväller av lite.. svore himla skönt! Han tog även fler prover.. bl.a. borelia så jag hoppas nästan att jag har de så de är nåt behandlingsbart!
.
.
Idag har jag läst en massa.. jag vet inte hur mycket mer som kan fastna..
de blir väl några timmar under veckan efter ja kommit hem men avslutar med lite läkemedelsräkning..
De ska bli så skönt när fredagen är här - jag har gjort tentan - och känner att jag har klarat den! :)
.
.
Nu blir det några dagar i kristinehamn..
Hoppas ni har det bra där ute i höstvädret..
.
.
♥ ♥ ♥

Saffransug.

Det jag kan längta mest över inför jul (förutom skinksmörgås med senap och julmust) är saffran!
Lussekatter.. Gifflar med saffran som smälter i munnen.. Mmmm..
Himmelsk gôtt!
Det är tur att påsen är såpass lagom i storlek ;)


Det var bara en avstickare! Haha..
Puss & Kram

Wok + plugg.

Idag har jag varit på palliativa teamet.. det finns många hemska öden men samtidigt måste det vara ett otroligt givande arbete att få vara där för dessa människor och få dem att må så bra som det går i deras sista tid i livet. ♥
Lärorikt att se detta samtidigt som jag fick ta blodprover ur en Porta Cath :)

Måste bara få nämna maten för idag:

Wok med fläskkött, minimajs och broccoli!
Helt underbart gött!
Ta kotletter och tärna köttet
koka nudlar och sköj i kallt vatten
krydda köttet rikligt med gurkmeja, cayenpeppar, vitlökssalt, salt och stek det, sen när det nästan är klart släng i rå broccoli och minimajs (som du delat).
Ha i soja och lite sötsur sås och låt de steka ett tag innan du har i nudlarna, stek nån minut.
Sen har du i en påse Hoi sin & garlic ifrån Blue Dragon och låt de bli varmt innan du tar av pannan.
KLART! :) ÄT OCH NJUT!

Har testat olika sätt att få woken att smaka som den göra ute.. men de har blivit sådär men nu äntligen! Är nämligen en älskare av thaimat/kinamat, hade det varit tigerräkor i hade det varit perfekt! :)

Var hemma runt 13 idag.. satt o pluggade till kl 16 ungefär men Smulans hjälp!
Hon vet hur man distraherar matte när hon inte har min fulla uppmärksamhet!


/S ♥

Snö.

Det har varit blandade känslor över det första snöfallet..
Jag kan förstå att man kan tycka de är mysigt när man ligger inne, kollar ut och längtar efter första advent - det gör jag oxå :) Men det är inte kul när man vet att man ska köra tre-fyra mil på morgonen för att ta sig dit man ska!

Men det har gått bra.. tur man åker på motorvägen där de är bra på att salta!
Förra veckan och denna har varit lite intensiv.. gjorde sex dagar av sju förra veckan, bl.a. helgen och sen drog de igång direkt sen i början av veckan och imorgon (fredag) gör jag sista dagen denna veckan - men det blir ju så när man varit sjuk.. Sen är det två veckor kvar i Kristinehamn och tills ja börjar på CSK :-D √
Försöker plugga nu... o det går så seeeeegt.. Hypertoni, hjärtsvikt, chock, KOL, kolit, lungemboli.. läkemedel.. Ja det är mycket att repetera inför den nationella tentan den 19/11 men jag hoppas att slutspurten ska rädda mig!
Nästa fredag åker vi uppöver.. till Pappa, han och Daniel ska byta kamrem och serva bilen.. i stället för att lämna in den på service och betala 10 000 - 12 000 kr så betalar vi endast delarna för kanske 2 000 - 2 500 kr i stället. Vilket känns väldigt gôtt!


Ikväll ska jag till Bertil (mamma är i Spanien) och kolla på Ishockey.. Tre Kronor inleder sitt deltagande i Karjala tournament och jag har ingen lust att kolla på de själv, Daniel arbetar - vi har gått förbi varann nu i två veckor tror jag, när han kommer hem då sover jag, och när jag går då sover han!
Nu ska jag fortsätta!
Hoppas någon antar erbjudandet om kaffepaus på facebook! :)
/S ♥

Kvällsfika.

http://1.bp.blogspot.com/_ErgDxJbzVjw/SnSI0luUeLI/AAAAAAAACoc/8dSLg6wot48/s400/glass+133.jpg PLUS http://biljaochtessisen.blogg.se/images/2009/kaffe_58978159.jpg

Kaffe och glass - helt underbart gôtt! :)


Nu är praktik helgen över.. slutade kl 14 idag så det var precis lagom. Har haft en intressant helg med fina lovord av gamla damer och lite tekniska saker som intra venös medicingivning och PEG o.s.v hos en palliativ patient!
Så de var definitivt värt att få vara med en helg, ett annat arbetssätt som är lite intressantare för mig.

Nu sitter jag i mammas lägenhet, lånar deras tvättmaskin under tiden som jag håller deras katt, Fillan, sällskap (som förresten inte är så intresserad av mig) :) Ska spela Bingolotto här med Linda M lite senare! Och ju j*vlar ska v vinna !!!


Imorgon är jag ledig = plugga till tentan! Ska även försöka få min lugg klippt annars finns riskt för att den växer ut igen o försvinner.. :)

Hoppas ni mår bra och har det gôtt mina vänner (även ni andra)!
Puss & Kram



Helg.

Denna helg = praktik! De känns lite surt på ett vis - eftersom man inte får betalt när man är där men samtidigt vet jag ju att jag måste ta igen när ja var sjuk förra vecka, de är bara att hoppas på att det händer nåt intressant!

Idag: 13:00-21:00 (förhoppningsvis slutar ja tidigare så jag får se Luleå-FBK)
Imorgon: 08:30-15:00




Igår var jag till läkaren! Han undersökte mig o tog status, och det slutade med att han hämtade en spruta och drog ut 3 ml blodblandat från knät.. de var ingen skön känsla men jag var ju tvungen att göra de så han kunde skicka detta på lab, förhoppningsvis ser de nåt patologiskt så jag får någon form utav behandling! De är två månader nu som jag gått så här..
Efter de åkte jag till mammas lägenhet o satt lite kattvakt under tiden som jag pluggade, de gick väl sådär.. men jag gick igenom en gammal tenta och läste lite relaterat till den.. Idag är det lite mindre än två veckor kvar till tentan!!




Tog lunch emellan med Hanna sen åkte jag till Sandra på eftermiddagen o firade henne, hade köpt två fina krukor på Plantagen och två blommor.. med order att hon skulle köpa två likadana så hon har fyra lika :D
Nu ska jag fixa i ordning maten o grejer som ska tas med till Kristinehamn!
Ha en trevlig helg!
/S ♥

Inredning.

Ja visst är det helt underbart kul med inredningsprylar?! :D ohhhh yes!!
Som ni förstod igår var vi till IKEA och införskaffade oss en ny säng.. och det blev nummer tre som jag la ut: Birkeland! Det var så att när vi kom till IKEA hade jag tänkt Hemnes, men när vi började känna o titta på dem så verkade den otroligt ranglig så det fick bli denna som fick min uppmärksamhet ifrån början! Och det blev väldigt snyggt o fräscht! :)

Före




Efter:



Skönt med ny säng! :)

Kom hem tidigt idag så vi fixade detta tillsammans, jag gjorde i ordning o rensade ur garderoben från gamla handdukar o sängkläder så de nya och de vi använder fick plats (hade ju 6st djupa lådor i den gamla sängen) och bar ut den gamla sängen som ska köras iväg imorgon. Så satte Daniel ihop den nya. Vi passade på att vädra madrasser o sängkläder i de fina höstvädret oxå! ♥
Nu inväntas hockeyn. Pappa är påväg hit från Norge, vi ska kolla på hockeyn tillsammans och äta pizza!
Och imorgon är jag ledig och då ska jag sätta mig i mammas lägenhet och plugga - så jag inte får för mig att städa toaletter eller nåt :) Då finns inga undanflykter!! Sen på eftermiddagen ska Sandra B firas.. ska iväg o köpa present åt henne imorgon oxå. Plus att jag ska till läkaren o sen klippa luggen! Fullt ös!


Ha en fortsatt trevlig Torsdag!
/S ♥

Säng.

Idag har vi haft seminarium i Kristinehamn.. först var jag på praktiken på förmiddagen sen detta - handlade om palliativ vård.. intressant ämne!


Fick en god nyhet av mamma när jag var där en sväng efter praktiken.. Jag skulle få ta hennes IKEA handla kort och gå och köpa en säng o sängbord o dra det på kortet!! ♥♥♥ TUSEN TACK Mamma & Bertil för en tidig julklapp!
Så till helgen smäller de... åååååh vad roligt!! :D



Hemnes



Aspelund


Birkeland


Ja någon av dessa blir det :)


Och dessa sängborden

Roligt med förändring!!


Nu blir det HOCKEY! Färjestad mot HV71 borta...

Pöss.

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0