Sol!

Åhhh vad härligt de var imorse när man gick upp och såg att solen sken ifrån en klarblå himmel! ;)
Då var det bara att torka och fixa i ordning på uteplatsen och ballkongen efter gårdagens regn.. De blåste ju så otroligt igår så trots att vi har tag på ballkongen blev de yttersta stoldynorna klassblöta!!

Men det gjorde inte så mycket att det var så tråkigt väder igår.. då kunde man med gott samvete ligga inne i soffan och vila upp sig lite.. ta de lugnt.. även om jag har svårt att göra det när det varit så högt tempo nu på senare tid i skolan.. men jag försökte iaf ;) Och jag och Sandra bänkade oss framför "Dirty Dancing", en av favoritfilmerna ;) De är hemskt att tänka på hur han har det nu, med bukspottkörtelcancer.. usch.. :(

I onsdags gjorde jag ju en tenta.. tack vare Sandra B ;) My angel ;))) som efter lottdragning lät mig gå in i stället för henne, vi hade nämligen glömt att anmäla oss!! Helt otroligt.. Men den gick bra.. tror ja iaf ;) Kan ju aldrig vara säker!
Sen blev vi med Jenny hem och fick se hur hon bor... åhhhh vad fint det var ;-) Blev inte ett dugg avundsjuk.. hehe. Och en så mysig innergård.. det var på Herrhagen.. Riktigt mysigt..=)
Sen på aftonen var det ju dags för utgång med klassen.. så vi var några stycken som träffades lite innan och tog en öl på Pitchers innan vi gick till Glada Ankan.. och det var ju Buffé vi skulle få det.. och de var gött ;)
Saknade vissa personer bara.. som inte kunde komma.. Men det var som sagt trevligt men det var synd att man iinte har mer pengar bara.. fick bli en tidig kväll..

Igår prövade ja lyckan med Hanna oxå.. men vann inget..;( Satan.. de hade suttit fint de kan jag lova!!

Om ett par timmar nu ska jag gå bredvid på ett kvällspass på Carema..
Innan det ska de nog bli lite grillat ;)

Pöss

Examination..!

Var det dags för idag.. Efter några veckors metodträning och läsande var det äntligen dags..

Igår eftermiddag hade vi sista genomgången där vi gick igenom alla moment; KAD, infusioner och PVK, injektioner och venprovtagning.. lämnade skolan vid 19-tiden och blev med Sandra B hem för att gå igenom alla indikationer, vad som ska finnas med i dokumentationen o.s.v...
Var inte hemma förrän strax innan 23.. o fy vad nervös jag var när jag vaknade imorse efter några timmars sömn..
Mellan 08:30-11:15 blev vi examinerade och det kändes mycke bättre efter vi blivit uppdelade och det visade sig att jag och Sandra fick vara tillsammans ;)
Var skönt att höra att de tyckte man var påläst och utförde det bra.. alltid kul att höra att man är duktig ;-) Men det blev en liten chock när vi kom in i metodrummet och såg vem vi skulle ha PVK:n o infusionen med.. *panik* men det gick väl någolunda.. ojojojoj.. Men gött att bli godkänd!!! ;) hihi.. gött mos!

I afton var jag på vikariemöte på Carema.. de känns lite diffust tycker ja, vet ju inte alls hur de kommer att bli under sommaren, men jag ska ringa kommunen imorrn och höra ifall det blir nåt där oxå..

Mamma och Älskligen har ju blivit ett år äldre oxå ;) Och det har vi förstås firat ;) Med en massa tårta och fika + presenter ;) Har haft familjen här.. ;-) Alltid lika trevligt ;)
Det doftar underbart på hela nervåning nu av blommor som Daniel fick på sin födelsedag:


Vita rosor och linjor..

Imorgon ska vi ut och äta med största delen utav klassen.. det ska bli roligt ;)
Vi får bara hoppas att vi tar oss in på tentan imorgon nu då.. *suck*

Fick reda på att jag klarade läkemedelsräkning II förut oxå, så nu är de färdiga! ;)

Gonatt*

Vårruset + tenta!

Den här känslan börjar bli en återkommande faktor;
 

Är lite frustrerad, uppgiven och besviken just nu...
Har precis gjort Sjukdomslära tentan.. och innan kände jag att jag hade koll på detta i stora drag p.g.a studiehandledningen vi ska gå efter... och jag känner att vi har suttit hur mycket som helst och pluggat,..
Så öppnade vi tentan och jag lovar att många såg ut som frågetecken...?!
Ett sjukdomstillstånd som de frågade efter har jag inte ens tittat på.. Men men.. det var bara att gnugga igång hjärncellerna och skriva.. nån del på tentan var jag nöjd med men frågan är om det räcker till ett G...? Det känns jämt liiiiite surt för jag kan så mycket mer, om de ändå hade frågat om de.. *suck*
När jag kom ut ifrån tentan var det samma reaktion ifrån allihop; nästan alla var lika chockade...

Imorgon är det dags för nya föreläsningar inför en ny tentan.. dock en mycket mindre.. men ändå.. och sen efter föreläsningen ska jag & Sandra börja träna inför metod examinationen.. det ska bli sköj!! ;)



Ja, ikväll kl 19 ska jag tillsammans med Sandra & Marie Vårruset  ;)
Hoppas detta hjälper till att lägga saker och ting på plats i skallen på mig, så jag kan ta nya tag imorgon..

Har två födelsedagsbarn denna månad oxå..;
20 maj: Mamma 54 år
    23 maj: Älsklingen 27 år

Nu ska jag ta mig an lite läkemedelesräkning..
Puss & Kram

PANIK!

...känner jag just nu!!! Jag är såååå trött.. men samtigt måste hjärncellerna ligga på topp hela tiden för att allt ska kunna fastna.. har seminarium imorrn om nutrition.. ingen motivation kan jag lova!! Tycker bara att det är otroligt dålig tajming när man har så mycket annan.. kanske viktigare? att plugga på... Det ska ju vara en bra presentation oxå.. är ju inte så roligt att lyssna på en person som bara står och läser rakt av ett papper... *suck*
Sjukdomslära tentan kryper närmare o närmare oxå.. *pust*
Nu har jag fått klaga lite iaf.. haha..

Det händer inte så mycket i mitt liv just nu.. önskar att dygnet innehöll flera timmar så jag kunde göra annat än plugga,
hur egoistiskt det än låter är jag lite glad över att det regnar ute.. så att man med gott samvete kan sitta inne ;)

Imorrn kommer Sandra A till stan, då blir de en kaffekopp eller två ;)
Nu blir det middag, sen får ja la återgå till mina böcker o papper innan det är dags för Tre kronors kvartsfinal..


Pusshej!

Värmen kommer smygande..

..och detta innebär grillning och att utemöblerna har kommit fram nere på uteplatsen.. de på ballkongen har stått ute hela tiden eftersom vi har tak där.. men även den är i ordninggjord..;) Det är så skönt att sitta ute på kvällen, även om det inte går att sitta så länge än utan att frysa ;)

Jag och Sandra kämpar med läsningen.. just nu känns de som vi måste göra de.. de är svårt när de är fint vänder och vi måste sitta inne och plugga.. men idag bestämde vi oss för att ta en heldag utan de, för de känns när vi väl sitter att det behövs.. ;) Så  nu sitter jag här och är "ledig" ;)

Planen idag är att åka ut en sväng på Bergvik och kika lite i affärer och sen kolla på Sverige mot Schweiz..
Imorgon är de raka rör igen, på KAU kl 8 för att fortsätta plugga inför tentan som är den 13:e maj..

Puss o kram

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0