Tentan gjord!

Även om det inte kändes helt hundra så är de ändå skönt att den är gjord, och idag börjar vi nästa kurs med nya sjukdomar... har nog aldrig varit med om ett sådant krångel på en tenta..! Ingen ordning alls, och utdelning av en tenta i olika delar så vissa hann att gå o.s.v... *suck* Vi får la se hur det går ;)

Denna vecka börjar ju SM-finalerna mellan FBK-HV-71 oxå ;) Ska bli otroligt roligt att se ;)))
Imorgon smäller de! Pratade med Hanna igår, tänkte åka dit o titta tillsammans med dem, var ett tag sen vi umgicks, det går så långt emellan tycker ja :(

Hade Lovet & Kristoffer hos mig i helgen en sväng på kaffe, de hade varit på shopping och så kommer de tillbaka till helgen, och så ska vi till LLA på kvällen o se första hemmamatchen!! Så de sover nog över ;)))) Det ska bli jätteroligt!!
Sen på Lördagen ska vi upp till Torsby på dop, Mattias yngsta ska döpas..

Nu börjar snart min föreläsning ;)
Ha de gött!

Puss & Kram

Ännu en helg på KAU!

Ja så är det! Det känns sådär att sitta där på helgerna måste ja säga men det känns ändå som det är där jag lär mig mest.. genom att sitta där o plugga.. Så har jag ju Sandrorna med mig oxå ;))))

Veckan som har varit har inte ändrat sig så mycket eftersom det är tentatider.. men däremot var Jag & Vännen, Svärfar & Anneli på den sista och avgörande semin mellan FBK-SAIK i onsdags kväll.. som de fick kämpa för att vinna.. var lite nervigt att vara på plats under sudden oxå.. men de gick ju bra!!!!!! OCH VI ÄR I SM-FINAL!!!
Tänkte kika lite på den andra matchen mellan HV-71-Frölunda sen..

Igår vad fadern här hos oss, och sov över.. han skulle hjälpa Johanna o flytta tillsammans med Birgitta..
så vi var till hennes lägenhet o kikade lite igår..

Magnus Samuelsson vann ju Let´s Dance igår oxå!!! hehe.. GÖTT! ;) Jag sa det från början att han kommer vinna detta!

Och vi håller på o kämpar med dieten, idag är sista dagen - har gått 13 dagar!
Sist ja vägde mig hade jag gått ner 7 kilo ;) Får se vad vågen säger imorgon bitti!

Puss o Kram

Tentaläsning + hockey!

Det är så min vardag ser ut just nu känns de som!

Under veckan har det varit blandade känslor av; ångest, trötthet, vårkänslor och glädje..!
Det är ju en ständig pendlig mellan dessa när man plötsligt inser att tentadatumet strax är här! För det första vill man lära sig detta (sjukdomslära med farmakologi) men samtidigt känner man att tiden är knapp. Sen kommer det härliga vädret och man får mera energi och man blir glad, sen tillkommer det en del "aha-upplevelser" ;) Var ju lite tröttare än vanligt i början av veckan p.g.a. dieten vi började med.. men kilona tickar nedåt så de är de värt ;)
Men jag har faktiskt dragit mig iväg till träningen denna vecka + att jag var ute o gick lite idag..

Hockeyn har ju dragit igång under veckan oxå, igår för att vara exakt ;) Den matchen vann vi mot Skellefteå.
Men jag är fortfarande chockad över matchen som var i måndags, där Skellefteå slog ut Linköping!!!!! En av de längsta matcherna, det blev ju lite drygt 102 minuter till slut, 5 perioder + 2min i en 6:e period... Men det är ju desto bättre för oss.. hehe.. ;) På onsdag ska jag och vännen + hans far med sambo iväg till LLA så jag hoppas självklart på 4:a raka.. ;))))))

Imorgon blir det uppstigning vid 9:00 och dra sig iväg till KAU för en dag med pluggande..! Fram till halv 4 iaf.. sen är det hockey och förmodligen lite pluggande till..

En god nyhet förresten; Jag klarade läkemedelsräkning 1 fick jag reda på under veckan ;) Så nu har jag bokat in ett tentatillfälle för 2:an som är i april.. ;) Vore gött att avklara detta under denna termin!

Nu ska jag titta lite på TV, och sjunka ner i soffan ;)

God kväll.

Utmaning.

Man ska besvara frågorna med första bokstaven i sitt namn; och det blir ju S ;)
 
1. Vad heter du?
Susanne
2. Ett ord på fyra bokstäver: Snus
3. Ett flicknamn: Sabina
4. Ett pojknamn: Sebastian
5. Yrke: Sjuksköterska (förstås ;)
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Sjal
8. Mat: Skaldjurssallad
9: Sak i badrummet: Smink
10. Plats/stad: San Francisco
11. En orsak till att vara sen: Snubblat på en isfläck
12. Något man skriker: Smuuuuuuuuuuuulan!
13: Film: Sex and the city - the movie.
14: Något man dricker: Smirnoff Ice
15: Band: Smokie
16: Djur: Svarta änkan
17: Gatunamn:
Södra Kyrkogatan
18: Bil: Subaru
19: Sång: Simply the best
20: Aktivitet med mer än en deltagare: Sport

Nu kan alla som läser detta känna sig utmanade..
så kom igen nu, sätt er med denna enkla form av hjärngympa! ;)

Vårkänslor.

Det är ju hur härligt som helst när solen tittar fram o man känner verkligen hur den värmer.. åhhh vad jag längar till sommaren! Ska blir så härligt att få sitta ute o dricka kaffe o mysa ;)


och till detta fina väder hör blommor till ;-)

Det har gått bra med mat o allt under veckan men imorgon byter ja o vännen taktik ;) Ännu hårdare,
har fått en kur av "svärmor" som vi ska starta med imorrn som håller i sig i två veckor som ska ändra ämnesomsättningen, vi får se hur detta blir men gå ner kommer vi definitivt göra ;-) Kan vara gött att göra så i början, så att kilona rasar ;)

Har ju försökt plugga lite under helgen, jag vet ju att jag måste hårdplugga redan nu om detta ska gå,
så nu finns det inga ursäkter - dags att lägga upp en plan! ;)
Smulan har hjälpt mig att läsa lite oxå;


Skönt med lite hjälp! Haha..

Fick till min förtjusning reda på att jag skulle få en dator av Bertil framöver oxå.. hihi! Jag har haft en bild på den i bloggen här innan, en liten.. han tyckte inte om färgen så han ska köpa en svart.. denna är vit! ;)
Perfekt att ha med sig till skolan för mig, slinker ner i handväskan.. *tsss*
Mamma o Bertil är på G att köpa en hund oxå.. ska bli kul! En liten sötnos, får se om de går i lås!

Ken var här idag o hjälpte oss med den fasta datorn, rensade och fixade så den oxå går på trådlös uppkoppling nu, helt underbart att få bort lite kablar.. blev så när vi flyttade modem + router till hallen. Så nu är de klart!

Nu är det Beck!

God Kväll.

Ett tag sen..

Har varit mycket under veckan som varit.. för det första vill varken förkylningen eller hostan ge sig så jag har varit så trött av de, samtidigt som jag måste vara på föreläsningarna o plugga.. har tenta om drygt 2 veckor..
Detta betyder att det är intensivläsning som gäller.. det är ju intressant så jag hoppas det ska gå lätt ;)  Men det är aldrig kul att plugga på helgerna men det är ju tyvärr ett måste..
Var till Svärfar o firade daniels ena bror som fyllde år i torsdags..

Och så har våran box lagt av oxå.. mitt i sista kvartfinalen med fbk.. typiskt jag vet!!! Men det är en ny beställd och ja hoppas det är klart till torsdag då den första semifinalen sänds.. annars får vi köpa den.. hehe..;) Hade tänkt att gå iväg på en oxå i LLA, kanske semi 4.. vi får se ;)

Idag har jag varit hos min snälla mor som har helstekt en kyckling åt oss med rotfrukter till... MMmmmm ;) Så det blir middagsmaten.. ska ställa mig på vågen nu imorrn eller på måndag o se om det har blivit nedgång.. spännande.. haha!
Under helgen blir det att plugga o samtidigt försöka vila upp sig så man kan börja träna igen..

Ska slänga ett öga på matchen mellan Timrå-HV71 som sänds på 5an idag.. får väl hejja på Timrå.. hehe!

Pöss.

Plugg.

                
 
Idag kl 9 kom Sandrorna för det var dags för lite läsning inför tentan den 30/3.. även om det är tre veckor kvar känns det som tiden rinner iväg o det skulle behövas några veckor till men samtidigt hade vi första föreleläsningen för farmakologin i fredags så..  Vi har i stort sett precis gett oss.. och jag är sjuk så jag känner mig inte allt för fräsch.. Men de är bara att bita i det sura äpplet ;)
Imorrn innan metodövningarna som vi har vid 13 ska vi träffas i biblioteket o förtsätta plugga.. kl 08.

De la ut facit för läkemedelsräkningen igår som vi hade i fredags.. o jag kunde ju inte hålla mig så jag kollade ;) Och jag hade alla rätt denna gång.. om jag inte har gjort nåt konstigt på uträkningarna nu då så fick ja äntligen mitt G ;)))) GÖTT!

Idag blir de inte mycke, ska lägga mig o vila i soffan innan de är dags för middag.. Det går förresten riktigt bra med GI, gjorde en väldigt god räksallad igår med vitlökssås till ;) Ikväll blir de kött o sallad.. gött med varmt oxå!
Pimplar i mig citronvatten hela dagarna nu, hehe.

Ikväll är de desperata hemmafruar oxå ;-)

Pusshej!

GI-metoden.

Ja.. nu sitter ja här o bloggar när ja egentligen skulle haft föreläsning om sond, syrgas o sugning.. ;( Har säkert vaknat 10 ggr i natt av mina hostattacker.. så när väl klockan ringde var jag helt slut.. så jag ringde till Sandra o gick o la mig..
Efter ja vaknat skrev ja ut föreläsningsmaterialet så jag kan läsa de under dagen.. har metodövningar på onsdag..
Måste köpa mig hostmedicin, blir tokig snart!!

Under helgen var vi ju till LLA o åt o kollade på matchen, det var lite svettigt för de var rätt jämt! Kändes som de skulle blivit mycke mer mål för fbk men men.. vi vann iaf ;) Och ikväll är de ju borta o spelar.. blir nog o titta på de i stället för gympan.. vill bara vara friskt.. så jag kan gå ut o gå nu när vi börjar på GI idag..
Men är ju inte så sugen på mat ändå när man är sjuk så de passar nog bra nu.. hehe..;)

Får låna svärfars husvagn oxå till Höljes.. så de ska bli kul! ;)
Var till Hanna & Fredrik en sväng under helgen oxå o grattade Fredrik som fyllde 25 år... ska bli roligt att se hur det kommer att bli i deras hus ;)

Nu ska ja slänga mig i plurret o se om jag mår bättre efter de..;)

Puss & Kram

Fredag med Kill Bill!

Idag hade vi föreläsning fram till 13:30 och sen intog vi tentasalen! Det är alltid lika pirrigt.. Men jag tyckte det gick jättebra.. det märktes att man hade haft föreläsning innan, för av de fyra gånger ja gick igenom tentan rättade ja den 3 av gångerna!! Blev nästan rädd för mig själv...! När vi kom ut var vi 3 stycken som jämförde svaren o alla hade samma! Det måste väl vara ett bra tecken? ;)

Sen kom vännen o hämtade mig o vi åkte o köpte present åt Fredrik som fyller år i morgon ;) Sen hem o kopiera papper o fixa medans daniel lagade mat.. sen iväg till Sandra B för att ha Kill Bill maraton.. det är ju bara två filmer men ändå ;)
Hon hade inte sett dem o jag tycker att de är bra så vi bestämde oss för att titta på dem ikväll när Daniel skulle iväg på Volbeat..

       


Och imorgon ska jag med familj till Golden Star.. åhhh vad kuligt ;)
Kvartsfinal 2 ;)))

Godnatt. ♥

Läkemedelsräkning.

Ja åter igen.. hehe.. de tur att det är roligt att räkna! ;) Har haft Sandra B här hos mig så vi har räknat lite.. känns bra nu men de gjorde det de andra gångerna oxå.. hehe!
Vännen o jag, trots lite protester, har tvättat o städat här hemma idag.. skönt när de är klart!

Igår var jag ute på stan med Hanna.. fikade o kollade lite i affärer, sen åkte vi till moder en sväng o överraskade henne ;)
Idag fyller min bror 32 år.. grattis ;)

Ikväll kommer Svärfar o co och kollar på hockey med oss.. Brynäs-FBK, så vi var iväg förut o köpte lite gött inför kvällen.. har längtat efter finalerna.. så ikväll; äntligen!! ;)
Imorgon är de föreläsning om allmän farmakologi.. som jag har läst om nu ett par dar.. och sen tenta vid kl 14..
sen är de hâlja! ;-)

Pöss

Föreläsning på CSK.

Det var skönt med lite miljöombyte.. var en bra föreläsare oxå.. eller läkare inom radiologi.. dvs röntgen, ultraljud..
var där mellan 08:30-12:00, sen satte vi oss där en sväng med läkemedelsräkningen, som är på fredag eftermiddag.
Håll tummarna!
Sen kom pappsen o hämtade mig, var o åt lunch och sen hämtade jag böckerna hos Sandra, farmakologiböckerna och så har jag äntligen köpt VIPS boken.. bättre sent än aldrig! Ska även hämta ut en bok till om tekniker för sjuksköterskor på akademibokhandeln vid KAU.. så vips så är 1200 kr borta.. tur man fått lite sponsring! ;) Var in till moder en sväng oxå.. åker nog dit en sväng imorgon oxå.. är ju "ledig" onsdag-torsdag..

Började läsa lite i farmakologiboken förut, om Allmän Farmakologi som vi har föreläsning om på fredag, det var en väldigt lättläst bok men känns som jag har glömt en hel del anatomi.. men men.. hoppas de kommer tillbaka!

Var ju ute i lördags.. det var roligt! ;) Dansade lite inne på slagerbaren på Nöjes.. haha! ;) Sen avslutning på Burger King! Finns bilder på facebook, blev lite dåligt med kort där inne..
Och till helgen blir de hockey.. väntar på första kvartsfinalen nu som är på torsdag.. ska bli kul att se!

Ska nog läsa lite till nu innan kl blir 20.

Pöss

Utmaning.

Onödigt vetande

4 av mina favoritprogram på TV

- Grey´s Anotomy
- Desperate Housewives
- Lipstick Jungle
- One Tree Hill

4 saker jag gjorde igår
- Var till mamma på kaffe
- Var till Sandra A på kaffe o pratade lite
- Hälsade på svärfar m familj
- Var lite seg efter Nöjes på Lördan

4 saker som jag ser fram emot
-
Sommaren
- Att få åka utomlands
- Att sitta o grilla ute på altanen lång in på kvällen/natten..
- Att pappa ska flytta till stan..

4 av mina favoritrestauranger
- Mongolian Steakhouse
- Napoli

- ?

- ?

4 saker på min önskelista

- Att jag ska bli färdig med utbildningen och bli en duktig SSK.
- Att jag ska vinna mycket pengar
- Kunna köpa mig ett hus och skaffa barn
- Leva ett låååååångt och friskt liv

4 personer jag utmanar:

Hanna, Linn, + några som läser denna blogg ;)

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0