PRAKTIK!


Det har varit så mycket olika saker att göra, och många nya intryck och människor att jag har varit så exalterad när jag kommit hem att jag har varit tvungen att prata om de i stället för att skriva om de.. haha..

Jag har ju ingen direkt erfarenhet av sjukhus.. jag gick tre veckor med en USK på Arvika sjukhus sist vi var ute men det här är ju nåt helt annat.. jag är väldigt glad att det är upplagt så.. och att jag fick sjukhus även då, för vissa fick ju kommunalt, så att jag hade det med mig iaf.. För nu går jag med SSK och inspekterar vad hon gör och sen får jag vara med henne och hon handleder mig igenom hennes arbetsuppgifter. Det blir ju även en annan kontakt med läkare än vad jag såg sist oxå.. 
Många nya intryck som sagt och många underbara människor.. duktiga läkare..

Och det var ju en rivstart.. kände jag iaf.. för jag vet ju att vissa fick gå med USK ett par dar först så jag trodde ju de när jag kom, och jag blev både nöjd och glad över att min handledare tog hand om mig direkt och visade mig en massa saker på avd. Och innan jag gick hem hade jag tagit mitt första riktiga venprov.. med två rör.. och det gick vägen!! ;) Haha.. de låter som jag är chockad men det är ju inte samma sak som att sticka i en vätskefylld gummiarm direkt! Alla är vi barn i början heter det ju..

Igår gick jag med en USK på deras akut mottagning på öron, näsa, hals. Där hon arbetar tillsammans med en läkare och det var otroligt spännande och lärorikt! Min handledare skulle sitta i expeditionen hela dagen och då tyckte hon att det var roligare för mig att vara där inne..

Jag fick se allt ifrån halsböld till ansiktsfraktur, misstänkt epiglottit (inflammation i struplocket) stora, cementliknande vaxproppar som de var tvungen att lägga bedövning i.v. för att ens kunna få ut små bitar av - fick inte bort de utan det var tvungen att lösas upp hemma först innan de kunde få bort det och sen ifall de fanns något annat tillstånd bakom..

Det hände mycket där på en dag, och jag fick även se ett akut omhändertagande där inne på rummet, och det var oxå väldigt intressant men när kl var 17:00 och jag skulle gå hem, snurrade det i huvudet på mig.. ;)

Jag menar, bara alla instrument och dyrligt som de använder vid undersökningen är ju nytt för mig.. men det är ju otroligt roligt att kunna vara med o se i microskop samtidigt som läkaren gör det.. (Det är konstuerat för honom och sen är det nog i lärningssyfte för andra läkare - för det finns ett till "öga" där man kan stå bredvid och kika på det han gör) När han arbetar och behandlar..

Nog om detta!! =)
Idag regnar det som satan ute!!! Och det gör det lättare för mig att kunna sitta med skolarbete.. Men jag ska inte sitta hela min lediga dag iaf.. ska börjar o fixa lite saker inför seminarium bl.a.

Puss och kram
Suss ♥

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0