Första advent..

http://www.solhems.se/res/Standard/adventsstjarna.jpg

Och då tänder vi våra stjärnor och ljusstakar..

 

Igår var jag på praktiken fram till 14-tiden.. sen åkte jag hem och kollade på hockeyn så småningom som för en gångs skull var rolig att titta på..

*GO FBK* Fortsätt så nu..;)

 

Seeeeen var det dags för lite plock med julgrejerna.. jag känner inte den där äkta julstämningen än.. så gardinerna får vänta lite.. mest för att jag vill städa riktigt först..

Det är lika roligt varje gång när man ska ut i vårt "stora" förråd och hämta detta.. men jag lyckades rota fram de som behövdes.. Och till min stora besvikelse.. när adventljusstaken står på bordet har jag inga ljus att sätta i den!!! Så nu brinner ett handgjort ljus på bordet i stället som luktar viktoriansk jul.. haha..

Men det blir allt lite mysigt när stjärnorna, stakarna och ljusen kommer upp.. man får hoppas att detta hjälper till den rätta julstämningen, och att det inte regnar på ett tag nu..;)

Ska snart hoppa i duschen och fixa med lite kläder.. ska iväg till Apertins Herrgård och äta god mat!! ♥ Julbord!

 

Ni får ha en mysig första advent! ♥♥♥


Pöss. S

Nyårplaner!

Tänk hur det kan bli!
Vi åker med Mamma & Bertil ner till Spanien den 27 dec och kommer hem den 8 jan.. Det känns hur skönt som helst.. Idag är det förresten 21 grader varmt där..;)


(http://www.spanishhotproperties.com/images/MarbellaCity1.jpg)

Det känns som det är behövligt att få en paus ifrån allt pluggande och det otroligt deprimerande vändret här hemma i Sverige.. Hoppas på att det ska bli en energi-boost!

I Tisdags var jag hos mamma på inredningsparty och det var så mycket fina grejer.. allt möjligt i inredningsväg.. och jag köpte två höga ljusstakar (för blockljus) av mangoträ tror jag det var (?) och en ram i samma stil.. men jag skulle vilja haft mycket mer.. men ekonomin är ju inte på topp.. om man säger så..! Sandra B blev med mig dig.. försökte med lite fler vänner men alla var upptagna.. ;-( Men det var väldigt mycke folk där..
Igår gjorde jag min andra dag på psykiatriavdelningen oxå.. fick träffa min handledare som jag ska gå med och hon är verkligen supergullig och väldigt duktig.. Jag gör fredag kväll och lördag dag denna veckan oxå..

På Söndag är det dags för första advent och då blir det första julbordet oxå.. Med Mamma & Bertil.. det var nåt ställe här i stan tror jag, eller lite utanför.. som de hade varit på förut.. det blir sköjjj! ;)



Måste ju börja fundera på att få upp adventsstakarna oxå men det får bli ett senare problem.

Nu ska jag fortsätta plugga lite, har en tenta på måndag!!
Så jag kan med gott samvete kolla på hockey sen..

Pöss. ♥

Nya tag..

Det var i och för sig ett tag sen.. men nu har jag gjort klart min 6 veckors praktik i Torsby på medicinavdelning, innan dess var jag på CSK och hade min kirurgiplacering på öron-näsa-hals..
Det känns som man har lärt sig mycket.. men samtidigt känns det som man har en bit kvar.. jag hoppas de sista pusselbitarna faller på plats under den sista tiden på utbildningen och att man känner sig redo om ett år; för det var samtidigt lite läskigt.. att se alla duktiga SSK, hur lätt och smidigt de arbetade och en annan tänkte så huvudet knakade.. hehe ;)

Nu imorgon ska jag in på KAU och ha introduktion/föreläsning mellan kl 09-14 inför psykiatriplaceringen.. som är här i Karlstad.. det ska bli gött att få vara hemma den sista delen av praktiken.. När det börjar närma sig jul o så..
Så börjar jag på tisdag morgon..

Under helgen har det varit lite av varje.. jag kom ju hem på onsdag eftermiddag ifrån Torsby.. hade seminariet och min sista dag då.. på torsdagen där var jag alldeles däckad.. jättetrött..
Men som sagt så har det blivit lite besök hos vänner och nära och kära.. Var till Hanna & Fredrik på lördags förmiddag på kaffe, och där träffade vi även på Elin & Pär en sväng..
Sen var det ju hockey på eftermiddan som Sandra kom förbi och tittade på..

Sen på kvällen blev det bio; New Moon med Sandra & Rikard... Jag blev överraskad på ett positivt sätt, jag har ju läst böckerna och jag tyckte att den andra boken var lite dryg och det var faktiskt den sämsta i serien så jag tyckte filmen var bättre än boken.. haha ;) Längtar som en galning efter 3an och 4an nu för de är så bra....!!!

Idag var Linda förbi oxå.. henne har jag inte träffat på jättelänge, så tiden bara flög förbi.. får försöka bli lite bättre på det sociala planet nu när jag är hemma igen.. det var härligt att få lite solenergi på lördan oxå för jag tror att man behöver mera sådant när det blir mörkt så snabbt..

Fick en trevlig överraskning idag oxå.. nu vet vi ialla fall vad vi ska göra på nyår.. hehe ;) Kan inte avslöja det än här i det öppna.. men vi återkommer.. ;-)

På tisdag blir det ljusparty hos moder oxå.. det ska bli trevligt!! ;)

Godnatt ♥

Höstmörker..

http://4.bp.blogspot.com/_As311WYHbJw/RzSxRZfgYsI/AAAAAAAAA3o/wb_APJU-jVM/s400/IMG_0503.JPG

I vissa avseénden kan det vara mysigt men jag känner mig bara trött av allt mörker just nu...
Det är lite ledsamt och det känns som all energi är som bortblåst...
Jag hoppas att det kommer bli bättre snart...
Kanske skulle testa någon form utav ljusterapi?

Annars rullar livet på som vanligt.. veckorna bara flyger förbi och snart är det jul.. jag har inte köpt en enda julklapp än!!!! ;-P Vi får se hur detta slutar..

Jag har en vecka, eller tre dagar, kvar i Torsby.. till veckan är det dags för slutbedömningen..
Jag håller på och skriver om ett arbete, om icke-farmakologisk smärtlindring.. jag är inte klar än.. men jag tror jag sätter mig och gör det sista imorgon... Det är rätt intressant faktiskt.. ;)

Förra helgen stannade jag kvar i Torsby och var hos Helén och drack lite och hade väldigt roligt..;) Hanna och en kompis till henne kom ifrån stan och sen kom Lovet dit oxå..=) Det var ju Lasse Stefanz i Stjernehallen och det var väldigt roligt att träffa och umgås med folk som man inte ser så ofta längre..

Nu ska jag tjusa lite med Pissoooo och min karl!

Pöss

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0