Vintertid.

I natt var det ju dags för att dra tillbaka klockan en timme.. det hade varit skönt att få gjort de i natt men man kan inte alltid få som man vill :)
Tänkte visa vad jag har beställt från http://www.ellos.se

Lite mysigt att är det att handla inför jul ♥


Om ett par timmar ska vi till Mamma & Bertil på söndagsmiddag innan Daniel åker iväg o gör ett nattpass, jag blir nog kvar o spelar Bingolotto med mamma ja.. hoppas på storvinst! (som vanligt!) :D
Hon har gjort en massa mat inför kommande vecka åt oss, skulle ta med matlådor.. och igår kom de hit på kaffe med två stora fulla matklassar.. Goa som de är!

Ha en fortsatt fin dag!
♥♥♥

Sjukdom.

Magsjuk kvinna

Vinterkräksjukan?
Ja någonting åt det hållet ialla fall.. gjorde ett kvällspass på praktiken i tisdags, kom hem och blev plötsligt illamående.. sen gick vi o la oss och sen på natten började ja kallsvettas o vaknade några gånger och sen vid halv tre var det färdigt - fick springa till toaletten !! Fyyyy vad äckligt det är.. och magsjuka på det!
Allt i ett! Så nu har jag varit hemma sen dess, idag är jag någolunda frisk men min handledare tyckte jag skulle vara hemma - 48 timmars regeln!





Det kändes skönt att hoppa i duschen i morse o göra sig i ordning i stället för att bara ligga.. var med mamma o bytte däck på den lilla blåa.. sen stannade vi till i Skåre o var in och kollade på kläder - och hör och häpna!! Jag hittade mig en jacka!! :) Det var jättefin! Påminde om den jag hittade på MQ som inte passade.. så den köpte jag direkt! Så var vi in o kikade på gardiner men de var inget särskilt.
Imorgon ska jag träffa Sandra (känns som det var hur länge som helst sen vi sågs) och plugga inför den stora tentan.. dags o lägga in högväxeln nu!!
Måste ju säga oxå att jag är riktigt imponerad av vårt hockey lag Färjestad!! :D
Vi kommer gå långt i år!!

Ha det gött!
/S

Lördag.

God dagens!
Jag har precis kommit hem ifrån Bergvik, har fikat med Sandra A.. länge sen jag såg henne :) Gravid och fräsch! :) Ska ha i slutet av mars.. härligt ♥
Det börjar bli riktigt kyligt ute nu.. Brrr.. Känns som det är snö i luften, men enligt mig får de gärna hålla sig borta ett tag till, typ till 1a advent! :D
Det är lagom!
I eftermiddag drar vi till LLA och kollar på lite hockey, Svärfar blir nog med oss dit.. sen blir det som sagt middag på stan.. trevlig Lördag alltså! :) Spännande spännande..
Hoppas FBK håller i sitt fina spel de haft nu de senaste matcherna, har varit jättekul att tittat på hockey!! √
En annan sak nu, inför kommande praktik på CSK har vi kikat på lite fina stödstrumpor.. så vi kan springa omkring med våra vita tunikor o strumpor uppdragna till knäna :) Haha!
http://sahlgrenskaskobutik.noxshop.se/
Ni får ha en trevlig helg!
/S


3 månader kvar..

Det är svårt att förstå men om tre månader är jag färdig sjuksköterska! Då har mina tre utbildande år gått och jag ska stå  där själv, som arbetsledare och ansvara för patienter! När man tänker så blir man livrädd och tänker hur ska det gå?!  Därför ska man tänka: snart börjar en ny period i mitt liv med nya utmaningar där ingen dag kommer att bli sig lik.. det skulle man väl kunna leva med i 40 år?! :)
Saken är det att det är ett återkommande uttryck: snart står du där själv! Det är du som har ansvaret! JO TACK JAG VET!! Men vad fasen - om så många andra klarar det så kommer ju jag göra det! Känns ändå som det finns en liten ledare i mig.. som gillar att tala om vad andra ska göra ;) Hehe.. Bara jag känner mig trygg i det jag pratar om, det är väl just de som kan upplevas lite jobbigt i början, att man är så ny som man är..
Nu har första veckan gått på näst sista praktiken och det känns bra.. en mjukstart men lite såromläggningar, samtal o.s.v. De är väldigt kunniga.. gick med en DSK igår som var utbildad IVA sjuksköterska, hade utbildning inom smärta och akutvård + distrikt.. herregud?! Hon är lika gammal som min mamma: 55 år. Hon sa: "ja... jag trivs med mitt jobb här som distriktsjuksköterska men här hade jag inte tänkt att arbeta hela livet.. *skratt* "
Visst är det inspirerande?


Nu väntar jag på att hockeyn ska börja.. De spelade väldigt bra i tisdags.. det var en jätterolig match att titta på - hoppas på samma energi idag mot Linköping!
På Lördag ska jag, Daniel & Bertil på matchen i LLA (Mamma är i London), jag vet inte om hans arbetskamrat skulle med.. Sen ska jag & Daniel äta middag med Svärfar med familj ute på stan. De skulle bjuda oss för att jag fyllt år o de inte kunde komma då - trevligt! :)
Ha det bra!
Pöss.

Dag 1.

Ja det är det i två avseenden.. För det första var jag på första praktik dagen idag.. det verkade vara ett bra gäng :) Alla var väldigt trevliga och tillmötesgående! Sånt gillar vi :D.

För det andra började jag GI idag.. o just nu är jag sögen på allt!! Vore inte dumt med paj nu..
Nej men skämt o sido.. det är ju värst  de första tre dagarna.

Dagens frukost: Två stekta ägg, kaffe och ett päron.

Dagens lunch
: Kyckling gryta med gröna bönor och tomat.

Dagen middag: Älgstek med sås och gröna bönor.

Det låter väl inte för hemskt va?! :)


Imorgon har vi introduktion och jag ska få träffa min handledare.. blir lite tidigare imorgon. Måste försöka börja läsa lite på de vanligast sjukdomarna inom medicin, kirurgi och räkna lite läkemedelsräkning inför tentan den 19 nov. En dag i veckan blir det helt folkus på detta eftersom jag går på VFU 4ggr/vecka..


Ha en fortsatt trevlig kväll.
Puss & Kram

Kristinehamn.

Ja på måndag börjar allvaret igen.. 6 veckors VFU i Kristinehamn! Börjar kl 08:00.. blir lite tidigare mornar är vad man är van men man vänjer sig väl! :) Ska bli roligt att få komma ut.. surt bara att mitt knä har börjat strula igen! Svall upp rätt regält igen i torsdags.. men jag får hoppas att högläge och antiinflammatoriska tabletter ska kunna lägga ner svullnaden lite inför måndagen!

Just nu håller jag på o färgar mina ögonbryn.. hehe! Gött att slippa måla dem ett tag framöver :)
Ikväll ska vi ut o äta med Sandra & Rikard på Mongolian Steakhouse på Haga.. Älskar den restaurangen!
Ska frossa lite innan jag börjar tänka på maten (IGEN!!), vill inte se ut som en valross på stranden i Thailand så nu kör vi några månader.. rätt lätt när man arbetar oxå.. annat att tänka på!
Ska nog ta oss en tur till Kristinehamn imorgon så jag vet vart jag ska så jag slipper virra omkring!
Annars blir det en lugn söndag.. ska skriva målbeskrivning inför praktiken och skriva klart på ett arbete som ska skickas in snart.. gött o göra de inte de drar igång..
Hoppas ni har en trevlig helg!
Puss & Kram
/S

Musikal.

Det var verkligen jättekul att få se Mamma mia!! Det lär man ju se om man tycker att musiken är bra och filmen då förstås :) Och det blev bra platser oxå trots att vi inte kunde sitta i logen!
Och maten är ju alltid god.. :)
Blev några få bilder - de kom ju och sa till att vi inte fick ta kort! Ooops!




Idag har jag varit på utbildningens sista föreläsning.. det känns väldigt konstigt!
Snart ska man vara färdigutbildad legitimerad sjuksköterska!!! AAhhhh!!
Kan inte fatta detta?! Känns inte så.. men de är väl bara att ta tjuren vid hornen och börja!
Men det kommer ju kännas helt underbart när man står där på examensdagen och tar emot legitimationen och sjuksköterskebrochen och vet att man är KLAR! Och sen en vecka senare dra till Thailand!
Men tre år?! Det är helt ofattbart! Men härligt..
Ha en fortsatt solig höstdag!

KAU.

Visst är det väl skönt när man möts av detta på förmiddagen:
(Tentaresultat)
Infektionssjukdomar Geriatrik
**0925-*2*1 G G


Det är la gött mos! Nu inväntas onkologi tenta resultatet oxå :) Check! √
Två stjärnor i kanten de !!


Under dagen har det gjorts lite nödvändiga uträttningar med bl.a. läkarbesök.. Blev väl inget klokare för det men det togs några blodprover - för min eller läkarens skull är väl frågan?! Men infektionsprover och kontroll av vita och så vidare.. De hör väl av sig om de är utom det normala.
Så kommer jag till min VC och så får jag betala 100 kr extra för att jag inte tillhör dem längre? Jag vet ju att jag har valt en ny men tala aldrig om de för mig då?! Då vet man det! Naturligtvis ska lärdomen kosta!


Ikväll har det pysslats lite, bytt gardiner i vardagsrummet, blev som ett helt nytt rum by the way! :)
Och bäddat rent i sängarna.. Vändrat dem oxå i iskall höstluft, det blir nåt att krypa ner i de sen! ;-)
Puss & Kram

Höst.

Man märker att det är höst när man vädrar lägenheten och det drar lite kallt, man sätter ljung i blomkrukorna ute.. man knallar på IKEA och julsakerna är ute för försäljning.. När solen ligger på träden som lyser av oranga och röda löv.. Det är väldigt mysigt!






Mysigt med ljung på hösten..


Söndagen har inte bjudit på något sepciellt mer än ett IKEA besök med moder, lite bakande..
dammsugning och sen avrundades aftonen med att vännen åkte iväg på ett nattpass och jag åkte till mamma och spelade Bingolotto och åt räkor, krabba och lite smått o gott.. bubbel oxå :)

Imorgon ska jag till läkaren och fixa lite annat..

Vi hörs!
/S

Mamma mia!

Onsdag kväll 19:30 i Löfbergs Lila Arena!
Vi börjar först med lite medelhavsbuffé och sen tittar vi på showen! 6 tjejer.. härligt!! :)
Ska bli skitkul!
Igår var jag & Hanna på LLA och kollade på matchen: FBK-HV-71 och det gick ju bra! 4-1 !
Det gillar vi!
Sen åkte jag hem och mötte upp pappa här hemma.. så har jag umgåtts lite men honom och lunchat innan han åkte hemöver igen..
Helgen som kommer blir lugn, imorgon är det ju eftermiddags match.. annars blir det inget speciellt, bara ta det lugnt och vila sig lite.. skönt det med ibland! Är så trött hela tiden?! Sover o sover..
Ha en trevlig helg!
Pöss

Arbete?

Fy vad trött jag är idag.. helt utslagen.. Har varit på skolan heeeela dagen, mötte Daniel i dörren.. han skulle iväg på jobb.. kul! Så jag beställde en pizza o satte mig o kolla på True Blood.. nu är jag ikapp! Nu kan jag följa de en gång i veckan på Canal + series :D Och ikväll börjar Grey´s oxå.. tur att jag har nåt att roa mig med i min ensamhet!

Tror jag blir hemma imorrn från skolan oxå.. vi har redan materialet inför grupparbetet o vi ska träffas på måndag så de blir en långhelg! Gött! Får göra nåt nyttigt i hemmet i stället..
Ska försöka ringa till VC imorrn oxå om mitt knä, höra om de tycker jag ska åka in o få det undersökt!
Drygt detta som aldrig ger sig..!

Var iväg igår till CSK och sökte arbete oxå.. Sökte på 10 st olika avdelningar, nån borde väl vilja ha mig?!
Haha.. vi får hoppas! Är snart färdig nu.. Känns helt ofattbart!


Nu ska jag slöa..
Ha en bra kväll.

Puss.
/S

Ha begär !

Det är många saker som snurrar i huvudet nu!
Jag vet inte vad jag har kommit in för någon period.. Men hus-begäret blir allt större och timmarna framför hemnet likaså.. men nu har jag även sett en säng som jag är sugen på..
BIRKELAND Sängstomme vit Längd: 210 cm Bredd: 191 cm Höjd fotgavel: 67 cm Höjd huvudgavel: 119 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 180 cm
IKEAs BIRKELAND
Den är inte speciellt dyr heller.. 3695 kr, tror bannemig att jag ska slänga ut den gamla stygga sängen vi har nu och köpa oss en sådan nästa månad, eller vad tycker ni?! :)

Helgen har varit lugn, igår var vi hemma hos Hanna & Fredrik o kollade på hockey och idag var jag hemma hos mamma & Bertil på middag och Bingolotto men ingen vinst!
Jag håller fibrilt på att ladda hem True Blood nu säsong 3 så imorgon kommer Sandra över och kikar med mig.. Upptäckte ju att det går på Canal + series så jag tänkte se ikapp sen följa de på TVn :)
Puss & Kram
/S

Lördag.

http://sunkish.blogg.se/images/2008/wiks_farjestad_logo_19693690.jpg + http://www.saltpeppar.se/blog/wp-content/millan_100907.jpg = SANT



Ikväll blir det hockey och eftersom det är lördag får det avnjutas med lite nya varianter av chips!! :)

Ha en trevlig kväll.


Fredag kväll.

Idag var det meningen att jag skulle åka till CSK och lämna av några CV och personliga brev MEN jag ångrade mig, kom på att det inte var så smart att åka dit på en fredag.. då förmodlingen många sitter på möten eller gått hem för helgen så jag går dit till veckan i stället..

I stället:
  • Gjorde jag några ärenden på stan åt mig och mamma
  • Fikade hos Hanna
  • Åkte hem så putsade jag och vännen alla fönster o dammsugade.. befriande! Har tänkt på det ett tag nämligen!
  • Fick besök av Mamma & Bertil och bjöd på lite fika..

Resten av kvällen har varit lugn.. surfat lite.. kollat på tv.. det känns alltid lite surt att inte ha någonting speciellt att göra på helgkvällar.. jag vet inte varför men?! Varför ska man känna sig tvingad till att hitta på nåt egentligen?!
Det kanske bara är jag.. ;-)

Imorgon vet jag inte riktigt vad det blir.. ska tvätta ialla fall.. kanske hälsar på svärfar?
Vem vet.. någonting vill jag göra.. Bio kanske? Vi får se..
En sak är säker och det är att det är hockey: FKB-MODO som ska ses.. :)


Ha en fortsatt trevlig helg!

Godkväll. /S

Snusan85

Nyexaminerad sjuksköterska som bloggar om livet och min lediga tid. Följ min vardag där ute som ny i yrket och dela gärna med Er av egna erfarenheter och tankar.

RSS 2.0